Profile

Join date: Jun 5, 2022

About

Legendarni Srb opozarja Slovenijo: Tradicije so za to, da se rušijo

Najbolj infarktna tekma v zgodovini Slovenije

Kekovi varovanci drevi v Beogradu proti Srbom


🔴LIVE📺📱👉Serbia vs Slovenia

🔴LIVE📺📱👉Serbia vs Slovenia


Slovenija je pred 22 leti na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Belgiji in na Nizozemskem proti ZR Jugoslaviji vodila že s 3:0, imela igralca več, nato pa po dramatičnem razpletu osvojila le točko (3:3). Foto: Guliver/Getty Images

Slovenska nogometna reprezentanca bo skušala v vročem Beogradu na nedeljski tekmi lige narodov nadaljevati izjemen niz. Proti Srbiji oziroma njenima predhodnicama ZR Jugoslaviji ter Srbiji in Črni gori namreč v šestih medsebojnih srečanjih, čeprav se ni nikoli spopadala z vlogo favoritinje, še ni izgubila. Nekdanjim bratom je prvič prekrižala načrte pred 22 leti na zdaj že legendarni tekmi EP 2000, ki je postregla s tako infarktnim razpletom, da je odmeval po vsem svetu. Kaj vse se je dogajalo 13. junija 2000 v Charleroiju?


Nadgraditi tisto dobro s tekme proti Švedski

"Vesel sem, da sem spet na enem od kultnih stadionov evropskega in svetovnega nogometa. Govoriti o tekmecu, ki je na svetovnem prvenstvu in ki ima toliko kakovostnih posameznikov ter ki jih vodi tako eminenten strokovnjak Dragan Stojković, bi bilo brezpredmetno. Moramo razmišljati o sebi in še nadgraditi tisto dobro s tekme proti Švedski," je dejal selektor Matjaž Kek.


Brez Štulca, Kramerja in Ekšnika

Ta je pojasnil, da je za tekmo odpadel Leo Štulac ter da tudi Blaž Kramer in Timi Max Elšnik po težavah še nista dovolj nared za igro. O samem pričakovanju za tekmo pa je povedal: "Domači bodo skušali nadoknaditi tisto, kar so zamudili proti Norveški, mi pa bomo poskusili priti do pozitivnega rezultata, torej ne ostati točkovno pri ničli."


Španci bodo delivci pravice

Tekmo na stadionu Rajka Mitića, ki sprejme približno 50.000 gledalcev, na tekmi s Slovenijo naj bi jih bilo med 10.000 in 15.000, bodo sodili Španci na čelu s Jesusom Gilom Manzanom.


Ni Vlahovića, je pa Mitrović

O tem, da pri Srbiji zaradi poškodbe manjka njihov najboljši napadalec Dušan Vlahović, član Juventusa, pa Kurtić meni: "Mislim, da ima Srbija vrhunske napadalce, ni velike razlike, ali igra Vlahović ali ne. Pripravljeni smo na vse tipe napadalcev, so pa njihovi res vrhunski."


Aleksandar Mitrović, ki je novembra v 90. minuti zadel za zmago z 1:2 v Lizboni in zagotovil Srbiji prvo mesto v kvalifikacijski skupini za SP, je bil v tej sezoni najboljši strelec in igralec angleške druge lige. Na 44 tekmah je za prvouvrščeni Fulham dosegel kar 43 golov in dodal še sedem podaj.


Stojković z dvema napadalcema?

Po razpadu Jugoslavije Srbija na šestih tekmah še ni premagala Slovenije. Za selektorja Dragana Stojkovića - Piksija pomeni nedeljsko srečanje po porazu proti Norveški popravni izpit: "Po slabem startu potrebujemo uspeh za večjo samozavest. Le zmaga prinaša mir in zadovoljstvo. Ena od možnosti je, da bom igral z dvema napadalcema, videli bomo, kako se bo ekipa odzvala na takšno napadalno postavitev."


Sorodna novica

Švedi boljši z 0:2: ne tako slab slovenski vtis, kot je slab rezultat

Kritika na naporen ritem tekmovanja

Podobno kot Kek tudi Stojković opaža, da je bilo ob slabem izidu v igri opaziti nekaj spodbudnih elementov. Obregnil se je ob naporen spored Lige narodov po koncu klubske sezone: "Naporno je odigrati štiri tekme v 10 dneh. Vidite lahko, da igralci niso na najvišji ravni, kar je normalno. Tudi v preostalih reprezentancah niso navdušeni nad zgoščenim sporedom. Zdaj bi morali biti vsi na počitnicah s svojimi družinami. Zato pravim, da na izide teh tekem ni treba gledati preveč resno. Prav je, da dobijo priložnost tudi novi igralci. Sprašujejo me, zakaj dajem priložnost Luki Joviću, če pri Realu ne igra, ampak – kako naj spet dobi samozaupanje?"


Tekmo na stadionu Rajka Mitića, ki sprejme približno 50.000 gledalcev (na tekmi s Slovenijo naj bi jih bilo od 10.000 do 15.000), bodo sodili Španci na čelu s Jesusom Gilom Manzanom.


Slovenci preizkusili zelenico na Marakani

Vse dozdajšnje tekme Slovenije in Srbije (oz. Jugoslavije):

11. 10. 2011: Slovenija - Srbija 1:0

7. 9. 2010: Srbija - Slovenija 1:1

18. 8. 2004: Slovenija - Srbija in Črna gora 1:1

5. 9. 2001: ZR Jugoslavija - Slovenija 1:1

28. 3. 2001: Slovenija - ZR Jugoslavija 1:1

13. 6. 2000: Slovenija - ZR Jugoslavija 3:3


Liga narodov

Liga B, 2. krog


Nedelja ob 20.45:

SRBIJA - SLOVENIJA


Sodnik: Jesus Gil Manzano (Španija)


ŠVEDSKA - NORVEŠKA


Lestvica: Švedska in Norveška po 3, Srbija in Slovenija brez točk. ey

[

[[UŽIVO!!TV]]*Slovenija Srbija Uživo Prenos Live Online On 5. juna 2022

More actions